آشنایی با سرچ کنسول گوگل و آموزش استفاده از آن
15 شهریور 1401سئو چیست؟ SEO یا بهینه سازی وبسایت برای موتور های جستجو
20 شهریور 1401سئو تکنیکال چیست؟ یکی از زیر شاخه های سئو سایت است که تاثیر بسیار زیادی روی جایگاه قرارگیری سایت در نتایج جستجوی کاربران می گذارد.
فهرست مطالب
پس از طراحی سایت برای این که سئوی سایت به شکل مناسبی انجام شود روش ها و تکنیک های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند و مراحلی پشت سر گذاشته می شوند. یکی از مهم ترین زیر شاخه های سئو که تاثیر مهمی روی کیفیت سایت از چشم موتورهای جستجو دارد، سئو تکنیکال سایت است.
سئو تکنیکال چیست؟
در ادامه این مطلب در آقای وب به توضیح چیستی و چگونگی انجام سئوی سایت می پردازیم تا بیش تر با آن آشنا شوید و هدف از انجام ان را درک کنید.
برای این که بهتر بتوانیم مفهوم سئوی تکنیکال را منتقل کنیم تا متوجه شوید که سئو تکنیکال چیست، باید مروری بر مفهوم کلی سئو داشته باشیم.
سئو سایت چیست؟
سئو (SEO, Search Engine Optimization) در لغت به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو علی الخصوص گوگل می باشد که پر استفاده ترین موتور جستجویی است که در سر تا سر چهان به کار رفته می شود.
وظیفه موتورهای جستجو گشتن در میان صدها سایت و پیدا کردن بهترین و مفید ترین مطالب برای کاربری است که کلمه ای را جستجو نموده است.
موتورهای جستجو مدام در حال پیشرفت هستند و از راه های مختلف مانند بهره گیری از هوش مصنوعی و یادگیری عمیق پیوسته تلاش می شود تا کار موتورهای جستجو در یافتن مطالب مفید برای کاربر بهبود پیدا کند.
سایتی که به شکل مناسبی سئو شده باشد، موتورهای جستجو بدون دشواری به آن دستیابی خواهند داشت و آن را به نتایج جستجو خود اضافه می کنند؛ زیرا چنین سایتی استاندارد های موتور جستجو برای کاربرپسند بودن را رعایت کرده است و از دید موتور جستجو می تواند پاسخ راضی کننده ای برای مخاطب باشد.
دسته بندی انواع سئو
سئوی سایت در سه بخش مختلف انجام می شود. این بخش ها شامل سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال هستند. تمام این بخش ها در جایگاه خود دارای اهمیت هستند و هر سه بخش تکمیل کننده یکدیگر می باشند.
سئوی داخلی به مواردی گفته می شود که باید درون سایت رعایت شوند. در قسمت سئو خارجی تلاش بر این است که مخاطبان به بازدید ساین دعوت شوند.
سئو تکنیکال چیست
این قسمت سئو که به آن سئو فنی هم گفته می شود، یکی از مهم ترین بخش های سئو سایت به حساب می آید. متخصصان سئو با هدف رسیدن به رتبه بالاتر در موتور های جستجو آن را انجام می دهند.
سئو تکنیکال به مواردی مانند معماری سایت و ریسپانسیو بودن سایت و سرعت آن اشاره دارد که در بالا بردن بازدید طبیعی سایت تاثیر می گذارند.
قدم های مختلفی باید برداشته شوند تا سایت از نظر سئو تکنیکال در وضعیت خوبی قرار بگیرد. اولین کاری که باید انجام دهید این است که متوجه شوید از نظر سئو تکنیکال در چه مرحله ای هستید. برای این کار باید بررسی کنید و ببینید که کدام فاکتورهای سئو تکنیکال به خوبی رعایت شده اند و کدام موارد رعایت نشده اند. بعد از این که متوجه این موارد شدید، باید برنامه ریزی مناسبی برای رسیدن به سطح مناسبی از سئو تکنیکال داشته باشید. در ادامه این مطلب از آقای وب به بررسی 8 قانون فنی سئو تکنیکال می پردازیم.
چک لیست سئو تکنیکال
سئو تکنیکال کمی پیچیده تر از انواع دیگر سئو است و باید بیش تر به جزئیات کار دقت شود.
سرعت سایت
یکی از کلیدی ترین موارد در رابطه با میزان بازدید های سایت موضوع سرعت لود شدن صفحات آن است. سایتی که به سرعت بارگذاری نشود نمی تواند مخاطبان را به جذب کند بنابراین باید حتما به این نکته در هنگام طراحی سایت و سئوی آن دقت کنید.
کنترل کردن کراول های سایت
ربات های یک موتور جستجو در محتوای سایت به اصطلاح خزش می کنند و اطلاعات را دریافت می کنند. شما می توانید از این ویژگی بهره بگیرید و با اقداماتی مانند استفاده از لینک های داخلی کاری کنید که ربات ها راحت تر در محتوای سایت شما جستجو کنند.
حذف لینک های خراب
گاهی اوقات دیده می شود که در یک سایت لینک هایی وجود دارند که با کلیک کردن روی آن ها به صفحاتی می رسیم که در واقع وجود ندارند و با خطا رو به رو می شویم. چنین صفحاتی نباید در سایت وجود داشته باشند.
حذف محتوای کپی شده
برای کسب رتبه ای خوب در موتورهای جستجو نباید در داخل سایت محتوای کپی شده وجود داشته باشد. به علاوه محتوایی که در سایت منتشر می شود هم نباید از سایت های دیگر کپی شده باشد. وجود چنین محتوایی در سایت سبب ضربه به اعتبار سایت می شود.
بررسی امنیت سایت
سایتی که به خوبی سئو شده باشد در سطح خوبی از نظر امنیت قرار دارد. زیرا با رعایت پروتکل های امنیتی توسط یک سایت، گوگل متوجه می شود که سایت برای کاربران خود ارزش و احترام قائل است. ساده ترین روش برای ثابت کردن این مورد کسب گواهی SSL است.
ساختار یافته بودن دیتای سایت
با استفاده از داده های ساختار یافته موتورهای جستجو بهتر می توانند درک کنند که سایت شما در مورد چه موضوعی است. این داده ها ساختار و فرمت خاصی دارند و به این شکل گوگل به سادگی فایل آن را پیدا خواهد کرد.
نقشه سایت XML
اگر نمی دانید این مورد دقیقا به چه چیزی اشاره دارد باید بگوییم که به معنی یک لیست از تمام صفحات سایت است. با استفاده از این نقشه سایت می توانید فهرستی از تمام محتوا و هر چیزی که در سایت شما وجود دارد را در اختیار گوگل قرار دهید و به این ترتیب مطمئن شوید که چیزی توسط موتور جستجو از قلم نمی افتد.
به کار بردن تگ hreflang در سایت های بین المللی
سایت هایی که در چندین کشور فعالیت می کنند از زبان های مختلفی برای مخاطبان استفاده می کنند. با استفاده از تگ های hreflang می توانید به موتورهای جستجو در فهمیدن تفوات میان زبان ها در قسمت های مختلف جهان کمک کنید.
سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال یکی از شاخه های سئو سایت است که تاثیر بسزایی در سئوی سایت دارد. در این مقاله از آقای وب این موضوع را به طور کامل بررسی کرده ایم که می توانید آن را مطالعه نمایید.
کدام بخش از سئو تکنیکال از بقیه مهمتر است؟
به طور کلی تمام بخش های سئو تکنیکال مهم بوده و همه این موارد می توانند مکمل هم شوند.